Sandale și șlapi bărbați - Supersoft
Sandalele au înfrumusețat picioarele încă de la începuturile civilizației
Originea sandalelor datează din perioada preistorică și au avut rolul de a înfrumuseța picioarele încă de la începuturile civilizației. Acest tip de încălțăminte, oricât de primitivă ar părea, a fost purtată de civilizații cu mii de ani în urmă, ceea ce a fost dovedit de descoperirile făcute în mormintele vechi. Chiar și în Egiptul Antic, casa uneia dintre cele mai vechi civilizații de pe pământ, au fost descoperite mumii îngropate cu mai multe perechi de sandale și șlapi. Aceasta nu este o coincidență. Vechii egipteni credeau că viața nu se termină odată cu moartea cuiva. Dimpotrivă, abia începe. Din acest motiv, vechii egipteni aveau cu ei în mormintele lor tot ce ar fi putut avea nevoie în noua lor viață. Și, în ceea ce îi privea pe nobilii egipteni, începutul acestei noi vieți nu ar fi funcționat fără sandale. Egiptenii aveau sandalele făcute din frunze de palmier și papirus. Ele pot fi remarcate căteodată, la picioarele statuilor egiptene, dar și în reliefuri. Potrivit lui Herodot, sandalele din papirus făceau parte din îmbrăcămintea caracteristică preoților egipteni.
În Grecia Antică, sandalele erau cel mai comun tip de încălțăminte pentru femei. În timp ce femeile își petreceau cea mai mare parte a timpului acasă, sandalele au devenit încălțăminte foarte confortabilă pentru casă. Sandalele grecești prezentau o multitudine de curele cu care se fixau bine de picior. Partea superioară a sandalelor era de obicei din piele colorată. Tălpile erau din piele de bovină, de o calitate foarte bună și erau formate din mai multe straturi. În Roma Antică, locuitorii obișnuiau să-și sculpteze cizmele și sandalele cu modele elaborate.
Cuvântul sandală este de origine greacă - σάνδαλον : sandalon.
Sandalele din Levantul Antic („sandalele biblice”) erau realizate din piele neprelucrată și iarbă uscată și aveau șireturi sau frânghii din materiale simple, ieftine. Cu toate acestea, uneori erau împodobite cu mărgele de aur sau argint și chiar pietre prețioase.
Există o pereche de sandale istorice în Europa făcute din frunze de papirus, care datează de acum 1500 de ani. Cu toate acestea, a fost mai mult sau mai puțin o versiune timpurie a șlapilor din diverse materiale.
Confort și ușurință mai presus de toate
Sandalele au trecut prin multe schimbări de design și materiale de la prima utilizare, dar, cu toate acestea, ele au încă atributele pe care le așteptăm de la acest tip de încălțăminte - sunt concepute pentru a fi confortabile și pentru a nu dăuna purtătorului. Fără aceste atribute, înseamnă că sandalele nu au fost alese corect. În timp ce sandalele vă dezvăluie în mare măsură picioarele, este foarte important ca acele părți ale încălțămintei care sunt fixate pe picior să fie ferme pentru a nu vă pune în pericol mersul. Sandalele trebuie încercate corect și trebuie să țină ferm degetele, picioarele și gleznele. Picioarele nu trebuie să se miște în interiorul sandalelor pentru a nu aluneca afară. Depinde doar de Dvs câtă „libertate” merită picioarele Dvs, în ceea ce privește designul sandalelor. Potrivit experților, sandalele în care piciorul se mișcă prea mult nu sunt cele potrivite. Cu toate acestea, merită să încercați un model cu jumătate de mărime mai mare, decât purtați în mod normal. Piciorul trebuie să se potrivească perfect pe talpa sandalei (nu trebuie să iasă în afară sau să aibă prea mult spațiu) atunci când stați în picioare.
Sandalele - centrul universului
Femeile iubesc sandalele, deoarece este încălțămintea lor de top în fiecare an, dar, cu toate acestea, nu ar trebui să uităm de bărbați. Sunt momente în care bărbații vor să se simtă confortabil, elegant și modern în același timp. Femeile aleg în funcție de culori, tocuri, platformă, talpă, vârf rotund, vârf închis etc. Bărbații sunt mai pragmatici. Culoare elegantă, material de lungă durată, fixare rapidă (cârlig și buclă) și atemporalitate. Sandalele sunt pantofi casual care se pot fi stricate ca aspect vorbind, doar de un singur lucru. Fiind purtate cu șosete. Trebuie să încercăm să evităm astfel de greșeli, chiar și în perioada sărbătorilor!